Közélet

Házkutatás a nemzetvédelmi egyetemen - Részletek!

A Nemzeti Nyomozó Iroda cáfolja, hogy a BKV-botrány miatt tartottak ma házkutatást a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen.

Házkutatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának irodájában és a gazdaságvédelmi főosztályon – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A tárcát arról tájékoztatta az Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), hogy az ügy nincs összefüggésben sem az egyetemmel, sem a HM-mel. Az NNI közölte, befolyással üzérkedés bűntette miatt indult eljárásban tartottak eljárást több helyszínen, így az egyetemen is. Több személyt gyanúsítottként hallgattak ki.

A nemzetvédelmi egyetem központi épületének bejárata elé autóbuszok és teherautók sorakoztak fel, valamint terepszínű katonai ruhát viselő emberek fekete fóliával 4 méter magasságban takarták el a bejáratot.

Egyes sajtóértesülések a rendőri akciót összefüggésbe hozták a BKV-nál folyó nyomozással. A Lánchíd rádió úgy értesült, hogy évekkel ezelőtt ugyanaz a cég újította fel a nemzetvédelmi egyetem közmű-, csatorna- és távfűtővezeték-hálózatát, amelyik a BKV-ügyekben is érintett lehet. Az Index szerint Budapesten, a Népliget melletti lebontott laktanya értékesítése körül vizsgálódtak, ahol 2008 végén épületeket kezdtek el bontani egy lakópark építése miatt, ami azonban nem történt meg. A hírTV szerint a rektori részlegen kerestek iratokat egy sikkasztási ügy kapcsán. A katonai ügyészi nyomozók állítólag az egyetemi hivatalokban iratokat és számítógépeket foglaltak le.

A MTV Híradó úgy tudja, hogy a rektor egy nemzetközi csomagküldő szolgálatot akart rávenni egyebek mellett arra, hogy az általa javasolt biztonsági szolgálattal kössön szerződést. Azzal a kitalált történettel kereste meg őket, hogy a rendőrség nyomoz ellenük,
mert egyes alkalmazottaik fegyvereket és kábítószert is szállítanak, de ő el tudja intézni, hogy a cég ebbe ne bukjon bele.

Az NNI azonban cáfolta azokat az értesüléseket, mely szerint akciójuk összefüggésben lenne a BKV-nál folyó nyomozással, vagy felújítási vagy ingatlanértékesítéssel valamint azt is, hogy bárkit őrizetbe vettek volna a házkutatások során.

bkv-botrány nemzetvédelmi egyetem házkutatás
Kapcsolódó cikkek