Közélet

Lakner: Az MSZP-re a várhatóan nagy vereség vár

Bizonyosan átalakul a hazai pártrendszer, mondta Lakner Zoltán politológus szerdán este a szekszárdi Vállalkozói Szalon klubestjén, a Mészáros Borházban.

De, hogy milyen lesz a választások után, arról nem lehet ma felelősen véleményt mondani. Sokkal egyszerűbb lenne utána elemezni a változások okait és összetevőit, fogalmazott.

Az már látható, hogy véget ér a kétpártrendszer. Helyette lesz egy nagy párt, de hogy mellette hány jut be egyáltalán az országgyűlésbe, azt nem kívánta megtippelni - számol be az eseményről a TEOL.

– Most egy okos politikai elemző inkább figyel, mint jósol – mondta a portálnak. Különösen nehéz azért jósolni, mert olyan pártok jelentek meg a színen, amelyeknek a magatartása kiszámíthatatlan. Nem tudni, hogy az MDF-SZDSZ hány helyen tud elindulni, pedig ettől függ hány helyen lehet rá szavazni. Ráadásul ott vannak a naponta új híreket hozó belső viták.

– Nem tudni, bejut-e az LMP a parlamentbe, de velük kapcsolatban még az sem dőlt el, hogy a választások után konzervatív, vagy liberális zöld párt lesz-e belőle. Ugyancsak nem látszik ma még, hogy miként alakulnak a szavazati arányok az MSZP és a Jobbik között. Azt sem lehet most megmondani, milyen hatással lesz az MSZP-re a várhatóan nagy vereség – mondta a politológus.

Lakner mszp választás egypártrendszer vereség
Kapcsolódó cikkek