Közélet

Mesterházy: Számos országnál sikeresebben kezeltük a válságot

Az elmúlt két évtized a változások kora volt. Az elmúlt húsz évben kiépült a szabadgazdaság, kiépült a jogállam, sokat változott az életminőség, de nem értünk még az út végére. Nagyon sok még a dolgunk, hogy beteljesítsük a rendszerváltás álmát - mondta Mesterházy Attila az MSZP kormányfőjelöltje a párt kampánynyitó rendezvényén a budapesti SYMA-csarnokban.

Elmondta: a gazdasági világválság napjainkra sok szenvedést hozott az embereknek. „Tíz hónapja sokak kérdése az volt külföldön is, mi lesz Magyarországgal? Most láthatjuk, hogy számos európai országnál sikeresebben kezeltük a válságot."

"A baloldalt hibáztatták a megszorításokért, de mára egyértelmű, mindez szükséges volt a sikerhez. Az eddigi áldozatvállalások hatására a magyar költségvetés az egyik legerősebb az unión belül, és e tekintetben az összes fejlett ipari állam között is az egyik legjobb helyzetben vagyunk” – emelte ki az MSZP kormányfőjelöltje.

„A sikeres válságkezelés nyomán történelmi lehetőség előtt áll hazánk. Egész nemzetet átfogó modernizációra van szükség, amely minden magyar állampolgár felemelkedését szolgálja. Megvalósításhoz közmegegyezésre kell jutnunk. Közelednünk kell a rendszerváltás álmához” – hangsúlyozta.

Lendvai Ildikó, Gráf József és Kovács László beszédéről itt olvashat

A párt választási programját itt éri el

 


[enews_gallery id='191231']

MSZP Mesterházy Attila kampánynyitó
Kapcsolódó cikkek