Közélet

Sikkasztás, vagy ingatlanpanama a Nemzetvédelmi Egyetem megszállása mögött?

Egymásnak ellentmondó információk jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség házkutatást tartott a Nemzetvédelmi Egyetem Rektori Hivatalában. Az NNI befolyással üzérkedésre hivatkozik.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Gazdaságvédelmi Főosztálya befolyással üzérkedés bűntette miatt indult eljárásban a mai napon házkutatást tartott több helyen, többek között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori helyiségeiben.

A házkutatásokat követően több személy gyanúsítotti kihallgatására kerül sor befolyással üzérkedés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az eljárás sikerességének érdekében az ügyről mást egyelőre az iroda nem kíván közölni.

A kora délutáni órákban szállta meg a rendőrség a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet, az első sajtóhírek szerint több őrizetbe vétel is történt, amelyek a Honvédelmi Minisztériumot is érintették.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint Szabó János rektor irodájában nyomoznak, de sem az egyetem, sem a Honvédelmi Minisztérium nem érintett az ügyben.

Az Index információi szerint a Népliget melletti lebontott laktanya értékesítése körül vizsgálódnak. A korábban a Zrínyi Egyetemhez tartozó, hatalmas területű ingatlanon 2008 végén kezdték lebontani az épületeket, és úgy volt, hogy lakópark épül ott. Az építkezés azonban nem halad, egy éve csak törmelék borítja a hatalmas telket.

A Világgazdaság Online meg nem erősített értesülései szerint a BKV-botrány szálai értek el a ZMNE Rektori Hivatalába. Az ORFK szerdára ígért részletes tájékoztatást az ügyben.

Évekkel ezelőtt ugyanaz a cég újította fel a nemzetvédelmi egyetem közmű-, csatorna- és távfűtővezeték-hálózatát, amelyik a BKV-ügyekben is érintett lehet.

A hírTV úgy tudja, a rektori részlegen keresnek iratokat. A televízió beszámolója szerint az épület mindkét bejáratát lezárták és őrzik, az iskola területére nem lehet behajtani kocsival, de a hallgatókat ellenőrzés után beengedik.

Az ügyben hírzárlatot rendeltek el, az egyetem szóvivője azt mondta: az ügyben csak a Honvédelmi Minisztérium nyilatkozhat.

bkv-botrány nemzetvédelmi egyetem korrupció
Kapcsolódó cikkek