Közélet

Török Gábor: az MSZP-vereség után Bajnait elfelejthetik

Bajnai Gordon utolsó parlamenti beszéde és általában a mostani ténykedése lehetővé teheti későbbi visszatérését a politikába; vagy legalábbis vélhetően ez a kormányfő célja - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor, a Vision Politics igazgatója.

Bajnai Gordon nem a mának vagy a holnapnak, hanem távolabbra tekintve politizál - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor politológus. A Vision Politics igazgatója kiemelte, a kormányfő politikusi tevékenységének középpontjában egy leltárkészítés, és ezzel együtt egy imázsépítés áll, saját szobrát ácsolja.

Bajnai Gordon arra törekszik, hogy lezárja ezt az időszakot, úgy beállítva, hogy a válságkormányzás ért el sikereket, és megpróbálja függetleníteni magát a pártoktól - fejtette ki a politológus. Török Gábor hozzátette: ez alkalmas lehet arra, hogy nyitva hagyja a kérdést, Bajnai Gordon akar-e még a politikai életbe visszatérni.

A Vision Politics igazgatója kiemelte, lehet, hogy a jelenlegi kormányfő sosem tér vissza a politikába. A választási vereség után az MSZP-ben új időszámítás kezdődik, de azt még nem lehet felmérni, hogy ebben ki milyen pozíciókkal és ambíciókkal rendelkezik majd. Új rend alakulhat ki a párton belül, új erős emberrel, így Bajnait elfelejthetik - vélekedett.

Bajnai MSZP vereség
Kapcsolódó cikkek