Közélet

Válság: Hagyó Miklósnak csak egy Trabantra futja

Minden parlamenti képviselő határidőre, azaz éjfélig leadta vagyonnyilatkozatát, amely nyilvános, megtekinthető az országgyűlés honlapján.

Minden parlamenti képviselő határidőre, azaz éjfélig leadta vagyonnyilatkozatát, amely nyilvános, megtekinthető az országgyűlés honlapján - adta hírül az MR1 - Kossuth Rádió.

A vagyonnyilatkozatok igazán tanulságos olvasmányok: az éppen a BKV-s botrányok keresztüzébe került Hagyó Miklósnak mindössze egy Trabantra futja, igaz, több nagyértékű ingatlannal rendelkezik a 12. kerületben és vidéken is.

Itt az összes képviselő vagyonnyilatkozatát megnézheti!

A dokumentumok alapján tavaly nem változott jelentősen a pártelnökök vagyoni helyzete. Lendvai Ildikó MSZP-elnöknek egy 104 négyzetméteres V. kerületi lakása van. Autója nincs. Képviselői munkáján kívül a pártelnökiért kap pénzt: havi bruttó jövedelme 280 ezer forint. Az MSZP elnökének semmilyen gazdasági társaságban nincs érdekeltsége.

Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa a feleségével közösen vásárolt XII. kerületi háznak. A Fidesz elnöke képviselői munkájáért a törvényben előírt díjat kapja, ám összeget nem tüntetett fel. Pártelnöki munkájáért a Fidesztől 2009-ben is havi bruttó 402 ezer forintot kapott Orbán Viktor.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek