Közélet

Hagyó menekül: irány külföld?

Még az MSZP-n belül is megütközést keltett, hogy Hagyó Miklós – a Balogh Zsolt volt BKV-vezérigazgatóval készült leleplező Magyar Nemzet interjú múlt szombati megjelenése előtt egy nappal – lányára íratta értékes XII. kerületi ingatlanjait. Félő, hogy a parlamenti képviselősége kivételével minden pozíciójáról lemondott, mentelmi jogot élvező volt főpolgármester-helyettes külföldre menekülhet a BKV-s büntetőeljárásban vélhetően rá váró gyanúsítás elől.

Lányának ajándékozta két budapesti ingatlanját múlt pénteken Hagyó Miklós – derült ki kedden a március 5-én kelt földhivatali dokumentumokból. A Hvg.hu cikke szerint a BKV-s botrányok miatt korábbi pozícióitól megválni kényszerülő MSZP-s politikus széljegyben rögzítette lányának tulajdonjogát értékes XII. kerületi ingatlanjain, amelyeken azonban haszonélvezeti joga van.

Mint arról a Nemzet még február elején beszámolt, Hagyó vagyonnyilatkozatában feltüntetett egy 240 négyzetméteres házat, száz négyzetméteresnél is nagyobb terasszal, és egy több mint kétezer négyzetméteres telket a Hegyvidéken, Budapest egyik legfrekventáltabb részén, a Rege úton. A BKV-nál zajló nyomozások eddigi adatai alapján a bűncselekmények elkövetése idején, 2007-ben szerezte meg mindkét ingatlanját.

Ez azért fontos, mert Balogh Zsolt, a közlekedési társaság volt megbízott vezérigazgató-helyettese lapunknak adott interjújában azt mondta, hogy a korrupciós pénzekből rajta keresztül csaknem hetvenmillió forint juthatott el Hagyó Miklóshoz ebben az időszakban – olvasható a Magyar Nemzetben

Hagyó menekülés BKV botrány
Kapcsolódó cikkek