Közélet

"Már a 2006-os választás éjszakáján figyelmeztettem Gyurcsányt"

Ha az őszödi beszéd a parlamentben hangzott volna el nyilvánosan, és nem elmondása után több hónappal szivárog ki, akkor nem okozott volna kárt, hanem egy szenvedélyes igazságbeszédként emlékeznénk rá – mondta Kovács László az InfoRádióban.

Az MSZP korábbi elnöke szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által, a 2006-os választások után, egy zártkörű szocialista rendezvényen elmondott beszéde arról szólt, hogy az ország gazdasági viszonyainak rendezésével nem lehet tovább, az őszi önkormányzati választások utánig várni.

Kovács László hozzátette: ő már a 2006-os választások éjszakáján elmondta a győzelmet ünneplő régi-új miniszterelnöknek, hogy szükség van az államháztartási hiány csökkentésére. Megjegyezte, jó barátja, a szintén uniós biztos, Joaquin Almunia is arra figyelmeztette: mondd meg miniszterelnöknek, nincs több idő. "Én ezt ott éjjel elmondtam neki" – mondta az InfoRádióban a volt EU-biztos.

Mint azt Kovács László közölte, Gyurcsány Ferenc ugyanakkor Őszödön azzal szembesült, hogy a szocialista frakció számos tagja - akik polgármesterségre és önkormányzati szerepre készültek - nem támogatja a megszorításokat, nehogy a párt rosszul szerepeljenek az őszi helyhatósági választásokon. Hozzátette: a miniszterelnök ezért "drámai túlzásokba esett", elfogta az indulat.

őszödi beszéd Gyurcsány Ferenc Kovács László
Kapcsolódó cikkek