Közélet

Szili: Jó lenne, ha Gyurcsány nem árulózna

A kampányban meg kell őrizni a szocialisták egységét, de a választások után fel kell tárni az MSZP zuhanásához vezető tartalmi, szervezeti és személyi okokat is - nyilatkozta Szili Katalin

A volt házelnök a Vasárnapi Híreknek adott interjújában Gyurcsány Ferencnek is üzent, amikor az őszödi beszéd kiszivárogtatásával összefüggésben azt mondta: a párt elnöksége szerint nem a frakcióból került ki a felvétel, ezért jó lenne, ha mindenki ehhez a megállapításhoz tartaná magát árulózás helyett.

"Mert én is olvasom napról napra a találgatásokat: vajon ki lehetett a kiszivárogtató? Most legalább annyit elértünk, hogy az nyilvánosságra került: nem szocialista politikus volt. Ehhez a megállapításhoz jó lenne, ha mindenki tartaná magát – akkor is, amikor árulásról, árulókról beszél." - mondta a szocialista politikus.

Szili Katalin az MSZP hitelvesztésének 4 fő okának az őszödi beszédet, a párthoz köthető korrupciós történeteket, az egészségügyi reform körüli vitákat, valamint - a szerinte - elhibázottan kezelt kettős állampolgárságról szóló népszavazást tartja.

őszödi beszéd Gyurcsány Ferenc Szili Katalin
Kapcsolódó cikkek