Közélet

A rejtőzködő MSZP-szavazókban bízik Kovács László

A közvélemény-kutatások adatainál jobb választási eredményre számít az MSZP részéről Kovács László volt pártelnök. A politikus, aki a Duna Televízió reggeli műsorának nyilatkozott, optimizmusát főként a félelem miatt rejtőzködő MSZP-szavazókra építi.

„A szimpatizánsaink közül elég sokan panaszkodtak, hogy tartanak attól: retorzió éri őket, ha kiderül, hogy ők az MSZP szimpatizánsai” – ezzel magyarázta Kovács László a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában, hogy a rejtőzködő szavazók között lesznek tartalékai a pártnak.

Az elmúlt egy hónap országjárásának tapasztalatait Kovács László úgy összegezte: a választópolgárok látják az ellentmondásokat a Fidesz kommunikációjában. Példaként említette, hogy a jobboldali párt számos polgármestere „húzta ki magát büszkén” egy-egy komoly beruházás átadása során az elmúlt hónapokban. Majd másnap országgyűlési képviselőjelöltként „síri hangon mondta, hogy romokban van az ország”. A két állítás közül valamelyik nem igaz – szögezte le Kovács László.

A volt MSZP elnök és volt uniós biztos felrótta a Fidesznek és a Jobbiknak, hogy „mennyire más az unióhoz való hozzáállásuk”, mint az MSZP-é. A Hattól nyolcig felvetésére, miszerint a Fidesz és a Jobbik álláspontja az unió ügyében homlokegyenest ellenkező, a szocialista politikus úgy reagált: csak látszatra került egymással szembe a két ellenzéki párt, mert egymástól féltik saját kétharmadukat.
 
„Láttunk már ilyet, versenytárs volt a Fidesz és Kisgazdapárt is a ’98-as választásokon, később mégis koalíciót alkottak. Most sem lepődnék meg egy koalíción sem, bár most nagyon kiéleződött a viszony, de ez csak addig tart, míg a verseny tart” – érvelt Kovács László a Duna Televízióban.

MSZP szavazók Kovács László
Kapcsolódó cikkek