Közélet

Négyből három ember szerint meglesz a Fidesz kétharmada

Csupán a megkérdezettek 29 százaléka tudta pontosan, mely pártok jelöltjei indulnak az ő választókerületében a második fordulóban, ugyanakkor több mint háromnegyedük mondta, hogy biztosan elmegy szavazni - derül ki a Medián két forduló között végzett közvélemény-kutatásából, melyet a pénteki Népszabadság ismertet.

A Medián közvélemény-kutatása során az első forduló után néhány nappal a válaszadók 78 százaléka mondta, hogy biztosan elmegy szavazni a második fordulóban - ismerteti a felmérés eredményét a Népszabadság pénteki száma.

Négyből hárman úgy érezték, hogy a Fidesz megszerzi a kétharmados többséget, de a megkérdezettek kétharmada nem tekintette lefutott meccsnek a választásokat.

Ötből négyen azt mondták a közvélemény-kutatóknak, hogy az első forduló eredményei megfeleltek várakozásaiknak, és a válaszadók 62 százaléka örült is az eredménynek.

A Medián felmérése szerint a Jobbik listás szavazói között vannak a legmagasabb arányban a szavazatmegosztók, de még az ő körükben is a válaszadók négyötöde mondta, hogy a lista mellett a Jobbik egyéni jelöltjét is támogatták.

választás 2010 Jobbik fidesz kétharmad
Kapcsolódó cikkek