Közélet

Orbán: ha nem lesz adócsócsökkentés, lapátra tesznek a választók

Vannak olyan ügyek, amelyek gyors rendezéséhez, a már elviselhetetlen konfliktusok felszámolásához igenis szükség van a minél nagyobb, a kétharmadon is túllendülő többségre - jelentette ki Orbán Viktor a pénteki Magyar Nemzetben megjelent interjúban.

A Fidesz elnöke ilyen ügynek nevezte a rendőrségről szóló törvény módosítását, az önkormányzati rendszer és a közigazgatás átalakítását, a gazdasági talpra állás és a szociális biztonság kérdését, ahol kétharmados többség esetén el lehet kerülni a meddő vitákat a leendő ellenzékkel, illetve az elszámoltatást, amelynek szintén vannak olyan vonatkozásai - vagyonbevallások, vagyonvizsgálatok, adóbevallások összevetése - amelyek szintén nagy nemzeti egységet igényelhetnek.

Orbán Viktor hozzátette: vonzza a kormányzás feladata, de nem akar a szocialisták rossz kormányzása mögé bújni, mert szerinte, ha nem lesz közbiztonság vagy adócsökkentés vagy szociális biztonság, akkor a választók ugyanúgy lapátra fogják tenni, mint a szocialistákat.

Mi tudjuk, hogy sarkalatos ügyekben nem lehet az emberek nélkül, a fejük felett dönteni, szerintük nem így van, szerintük elég kéthavonta előrukkolni egy újabb zagyva programcsomaggal, egy újabb meggondolatlan, előkészítetlen reformötlettel, és ha egy társadalmi rétegnek ez nem tetszik, hát akkor majd ráuszítanak más társadalmi rétegeket. Mi a magyar embereket a magyar nemzet képviselőinek tekintjük, akikkel lehet párbeszédet folytatni, és érdemes rájuk hallgatni, ők lakosságot látnak, akik felé ravaszul kell kommunikálni, és rögtön aranynak látják a rezet - mondta Orbán az interjúban.

 

választás 2010 szocialista kormányzás
Kapcsolódó cikkek