Közélet

"Sajnálattal értesítő" üzenet: nem ad pénzt a minisztérium

A Kaposvár Sportjáért Közalapítványnak a Gyenesei István által 2009-ig vezetett minisztérium félmillió forintos támogatást ígért egy Svájcban rendezett nemzetközi diákjátékon való részvételhez. A diákok kiutaztak Svájcba, azonban a közalapítvány nem kapta meg a szükséges pénzt.

Gyenesei István minisztériuma annak idején örömmel tájékoztatta a közalapítványt, hogy a nemzetközi diákjátékokon való részvételhez félmillió forint támogatásban részesülnek - tudósít a Somogy Televízió.

Ennek tudatában utazott ki a csapat Svájcba, hisz másként nem tudták volna előteremteni a fedezetet. Ponikfor Zoltán, a Kaposvár Sportjáért Közalapítvány elnöke elmondta: „Nagy meglepetés ért bennünket, amikor a számlánkra nem érkezett a pénz, ugyanakkor június elején kaptunk egy levelet, hogy az az első levél, amit ott leírtak, az tulajdonképpen nem is érvényes”.

A „sajnálattal értesítő” üzenet a költségvetési források hiányára hivatkozva közli: nincs lehetőség a részvétel támogatására. Mindez a svájci szereplés után negyed évvel derült ki. „Ha ezt előre tudjuk, lehet hogy nem utazunk” – mondja az elnök. A füstté vált kormányzati támogatást végül más forrásból átcsoportosították, de ettől nem lett több pénze az alapítványnak, így a többi feladatot nem tudták ellátni.

alapítány gyenesei pénz
Kapcsolódó cikkek