Közélet

Simicskó nem tudja, miniszter akar-e lenni

Simicskó István KDNP-alelnök a választás második fordulója előtt már nem vitatkozik választókerületi riválisával, a szocialista Molnár Gyulával, Budapest XI. kerületének polgármesterével – mondta Simicskó a Duna Televízió Hattól nyolcig című reggeli műsorában.

A politikus, akit a sajtóban a honvédelmi tárca várományosaként emlegetnek, több szempontból is mérlegelné, elvállaljon-e egy erre vonatkozó felkérést. Simicskó István KDNP-s politikus, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a az országgyűlési választások második fordulója előtt már nem vitatkozik kihívójával, Molnár Gyulával, a főváros XI. kerületének szocialista polgármesterével.

Annak ellenére sem, hogy Molnár – aki Kelenföldön, Budapest XI. kerületének egyik választókerületében versenytársa – az országos átlagnál jobb eredménnyel maradt talpon az első fordulót követően; kettejük között hat százalék a különbség a kereszténydemokrata politikus javára. Simicskó viszont úgy látja: azért nincs helye vitának, mert a választók az első fordulóban eldöntötték, ki irányítsa az országot a következő négy évben. Megjegyezte: Molnárnak korábban saját kormányával kellett volna vitatkoznia – elsőként Őszödön Gyurcsány Ferenccel, avagy a megszorító intézkedések miatt az akkori kormány más tagjaival.

A sajtóban megjelent híreket – miszerint ő a honvédelmi tárca várományosa, ha a Fidesz-KDNP alakíthat kormányt – Simicskó sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta a Duna Televízió stúdiójában. A felvetéssel kapcsolatban azt mondta: fontos lenne megvárni a második forduló eredményeit. Mint mondta, ha miniszteri posztra kérik fel, azt is mérlegelni fogja.

Őszöd Simicskó honvédelmi miniszter molnár gyula Fidesz vita
Kapcsolódó cikkek