Közélet

Vona külön is írt levelet Orbánnak a tévévita miatt

Vona Gábor, a Jobbik elnöke levélben kérte Orbán Viktort, hogy a Fidesz elnöke vegyen részt a kormányfőjelöltek tévévitáján.

"A Jobbik elnökeként és kormányfőjelöltjeként nélkülözhetetlennek tartom a vitát. Az emberek igényét és a demokratikus normákat mindenkinek tiszteletben kell tartania. A vita tehát nem maradhat el. Ez azonban nem valósulhat meg Fidesz nélkül" - írja Vona Gábor.

"A Jobbik és ezen belül jómagam hajlandó vagyok a miniszterelnök-jelöltek vitájára. Amennyiben az legalább ötpárti találkozó, akkor a Jobbik is ott lesz, de a legszerencsésebb az lenne, ha nem csupán Mesterházy Attila, hanem Ön is ütköztetné érveit velünk."

"A kutatások most már egyértelműen igazolják, hogy a Fidesz és a Jobbik a két legerősebb párt ma Magyarországon. Amennyiben elnök úr hajlandó rá, úgy szükségesnek és fontosnak tartanék egy kettőnk közötti nyilvános beszélgetést is, ahol érveinket korrekt, higgadt és szakmai formában tudnánk ütköztetni, segítve ezzel azt, hogy a magyar választópolgárok felelős döntést hozhassanak április 11-én" - zárul a Jobbik elnökének levele.

Mint ismert, mai nap a Jobbik, az MSZP, az LMP és az MDF már írt egy közös levelet a Fidesz elnökének, hogy vegyen részt a pártok vitáján.

 

Világgazdaság Online-->

vona gábor Orbán Viktor tévévita Jobbik Fidesz levél
Kapcsolódó cikkek