Közélet

Jó üzlet most Hagyó szerelmének lenni

Alig két hónappal ezelőtt Hagyó Miklós, volt szocialista főpolgármester-helyettes őrült tempóban kezdte átrendezni vagyonát – ma már sejteni is lehet, hogy miért. A rendőrség Hagyó Miklóst a BKV-s bűnszervezet tagjaként azonosította, de az is napvilágot látott, hogy az MSZP és az SZDSZ más fővárosi cégeket is felosztott egymás között.

Hagyó Miklós két hónapja vagyonátrendezésbe kezdett, a HetiVálasz találgatása szerint valószínűleg azért, hogy később ne lehessen egykönnyen elkobozni a legféltettebb javait.

A volt szocialista főpolgármester-helyettes nemrég például kiszervezte maga alól azt a Wirtass Kereskedelmi Kft.-t, amely a Hír Tv értesülése szerint több értékes ingatlant is birtokol a budapesti Operaház és Balettintézet környékén.

A Heti Válasz úgy tudja, 2010. április 2. és május 10. között Hagyó tulajdoni hányada 97-ről 24,7 százalékra csökkent a cégben - miközben élete párja, Ottlik Lilla Lea és édesanyja, Ottlikné Fekete Éva összesen 44,8 százalékos üzletrészre tett szert (a társaság szűk egyharmada pedig egy Nagykanizsáról vezetett vállalkozáshoz került).

Az őrült tempójú vagyonátrendezés gépezetébe azonban csúszott néhány porszem. Például az, hogy a rendőrség április közepén bűnszervezet létét rögzítette - a gyanú szintjén - a BKV-nál, így Hagyót is bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg.

Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban neki kell bizonyítania, hogy a bűnszervezetben való részvétele idején keletkezett vagyonát törvényesen szerezte, s ha erre képtelen, elkobzás a jussa

Mindeközben az elmúlt hetekben a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., a Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Kertészeti Zrt. egykori vezetői ugyancsak megerősítették, hogy a budapesti MSZP-SZDSZ köreibe tartozó lobbisták lényegében a sajátjuknak tekintették az önkormányzat közművállalatait - s a rendőrség az FKF és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. esetében már nyomozást is folytat hűtlen kezelés gyanújával.

bűnszervezet rendőrség Hagyó Miklós BKV vagyon
Kapcsolódó cikkek