Közélet

LMP: nem neveket akar hallani a Fidesztől

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője az új köztársasági elnök választásáról szólva azt hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy a Fidesztől nem neveket akar hallani, hanem a jelölt melletti szempontokat.

Öt évvel ezelőtt, parlamenten kívüli politikai mozgalomként más volt a helyzetünk - mondta az államfőválasztásról Schiffer András. Most önmagunkban nem tudunk elnököt jelölni, mégis teszünk egy gesztust. A következő hetekben döntjük majd el, hogy milyet  - tette hozzá.

Az LMP már kifejezte rokonszenvét Sólyom László felé, ugyanakkor a Fidesz kétharmaddal tud elnököt választani. Tehát ebben a felosztásban mi nem neveket várunk a kormányzó párttól, hanem szempontokat - fejtette ki a frakcióvezető.

Schiffer András úgy látja, amikor ekkora többséggel kormányoznak egy országot, akkor még inkább felértékelődik az államfő függetlensége és keménysége.

A köztársasági elnök így az állam demokratikus működése felett akképp tud őrködni, miként azt Sólyom László tette. Az LMP számára ez az elsődleges követelmény - jegyezte meg a frakcióvezető.

LMP köztársasági elnök schiffer
Kapcsolódó cikkek