Közélet

Ma délutántól tekintetőek meg az átadás-átvételi dokumentumok

Az ígéretek szerint csütörtök délután töltik fel az internetre a kormányzati ügyek átadásáról készített dokumentumokat.

Több tucat dossziét, legalább tízezer oldalt kell átolvasnia a következő kormánynak, ennyit írtak ugyanis eddig a minisztériumokban és a háttérintézményekben az átadás-átvételhez – olvasható az MR1-Kossuth Rádió összeállításában.

Szollár Domokos az országgyűlési választások második fordulója után közölte, minden idők legalaposabb átadás-átvételére készül a kormányzat, az április 30-ai állapotokat rögzítve.

A minősített adatokon és az ország tárgyalási érdekeit sértő dokumentumokon kívül minden elérhető lesz a minisztériumok honlapján vagy a kormányszóvivői iroda oldalán (kormanyszovivo.hu).

A tárcák tíz fejezetben, 14 melléklettel adnak számot a jelenlegi helyzetről, például a minisztériumok költségvetéséről, az aktuális feladatokról és a folyamatban lévő ügyekről. Azt nem lehet majd elolvasni, hogy a belső ellenőrzés mivel foglalkozik.

Mint ismert, a Fidesz törvényben kívánja rögzíteni az átadás-átvétel szabályait. A szöveg egyelőre nem ismert, de azt a Fidesz sajtófőnöke megerősítette: pénteken, a parlament alakuló ülésén benyújtják a jogszabálytervezetet.

Ennek szövege ugyan nem ismert, jó kiindulópont lehet azonban Navracsics Tibor leendő miniszterelnök-helyettes levele, amelyben kifejtette, hogy a kormánynak milyen formában és milyen tartalommal kell átadni az ország vezetését.


Jelentős tartalékok vannak a költségvetésben, amik viszont csak jól végiggondolt, komoly érdekkonfliktusokkal járó, nagy léptékű szerkezeti átalakításokkal hozhatók elő – mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban Bajnai Gordon miniszterelnök.

Bajnai szerint egy hosszú távú kiegyensúlyozott növekedéshez tudatos ágazatai politikára van szükség.

kormányváltás átadás-átvétel Fidesz költségvetés
Kapcsolódó cikkek