Közélet

Orbán: korábban nem voltunk elég erősek, nem voltunk elég okosak

A kormány megalakulását ünneplő Új kezdet napja elnevezésű rendezvényre szellősen bár, de megtelt a Kossuth tér, ahová Orbán Viktorék hívták a kormányalakítást ünnepelni vágyókat.

Isten hozott itt mindenkit a Kossuth téren, így kordonok nélkül - kezdte ünnepi beszédét e köszöntéssel - Kósa Lajos. Demokrácia ügyben érdemes hallgatnunk az angolokra - fogalmazott - mivel van egy mondásuk: a kampány a miniszterelnök eskütételével kezdődik.

A jó kormányzás a legjobb kampány, s a mi feladatunk a jó és tisztességes kormányzás, vádoljanak is ellenfeleink azzal, hogy ezzel kampányolunk - tette hozzá a Fidesz ügyvezető alelnöke.

"Megjöttünk, nem kértünk másnapot, 10 napot, 100 napot, egy órát sem kértünk, és máris megteremtettük, hogy magyar nemzet közjogi értelemben egyesült" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes utalva az állampolgárság könnyített megszerzését lehetővé tevő törvényre. "Megjöttünk" - skandálta a tömeg - számol be az Index. Megdöntöttük a gyurcsányizmust, és megalapítottuk a nemzeti együttműködés rendszerét. Folytatjuk Szent István országépítő művét - mondta többek között a politikus.

Nem a tisztem, hanem a szívem hozott ide - fogalmazott beszédében Orbán Viktor, aki mától Magyarország miniszterelnöke. Így folytatta: van valami, ami minden posztnál fontosabb. Itt egy vagyok azok közül, akik hisznek abban, hogy mi magyarok képesek vagyunk szakítani a kommunista múlttal és örökségével.

2002-ben nem voltunk elég erősek, 2006-ban nem voltunk elég okosak, meg kellett értenünk, hogy a rendszerváltás lehetetlen, a rossz rendszert meg kell dönteni, és újat kell alakítanunk. Mostanra elég erősek és okosak vagyunk, az átmenet korszakát lezárjuk.

Orbán Viktor Kossuth tér Orbán-beszéd
Kapcsolódó cikkek