Közélet

Oszkó: Nem volt kozmetikázás

Bármit is talál az új kormány az átadás-átvételi dokumentumokban, nem tervez megszorításokat – jelentette ki az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában Szijjártó Péter, miniszterelnöki szóvivő. Oszkó Péter blogjában kifejtette: az dokumentumhalmaz valós adatokat tartalmaz, és szó sincs benne nagyobb államháztartási hiányról.

Nem tervez megszorító intézkedéseket, adóemelést a kormány, bármi is lesz a gazdasági tényfeltáró bizottság első részjelentésében – jelentette ki az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője beszélt arról is, hogy hétfőn folytatódik a minisztériumok átadás-átvétele.

Nincs kozmetikázás az átadás-átvételi dokumentációban - nyilatkozta szintén a 180 percben a volt pénzügyminiszter. A volt tárcavezető blogjában egyébként cáfolta azokat a lapinformációkat, miszerint minisztériumi jelentés készült volna a tervezett 3,8 százalékosnál nagyobb államháztartási hiányról. Közölte azt is, hogy az átadás-átvételi dokumentációt a teljes pénzügyi apparátus aláírta, és benne van minden olyan irat, amelyből az új kormány pontos képet kaphat a gazdaság, a pénzügyek állapotáról.

Mindeközben átvette a Miniszterelnöki Hivatalt Molnár Csaba volt kancelláriaminisztertől Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter több tucatnyi vastag dossziéban kapta meg az átadás-átvételről szóló dokumentációt. Hétfőn minden tárca átadása megtörténik, a Vidékfejlesztési Minisztériumban pedig már a hétvégén megkezdődött. Első hivatalos ülését 11 órakor tartja az Orbán-kormány, amelynek nyolc minisztere és egy tárca nélküli minisztere van.

kormányváltás Szijjártó Péter átadás-átvétel Navracsics Oszkó Péter
Kapcsolódó cikkek