Közélet

Sűrű lesz a hétfői nap Matolcsynak: 3 tárcától vesz át dokumentumokat

A korábbi terveknek megfelelően hétfőn, vagyis május 31-én kerül majd sor minden minisztériumban az átadás-átvételre – erősítette meg információnkat a Fidesz sajtóosztálya. Igaz erről hivatalos értesítést még nem minden tárcavezető kapott meg.

A Világgazdaság Online kérésére a Fidesz sajtóosztálya megerősítette, hogy továbbra is május 31-én, hétfőn kerül majd sor a kormányzati átadás-átvételre.

Mint ismert, az Országgyűlés által múlt héten elfogadott, a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény értelmében az új kormány dönt a kormányzati átadás-átvétel időpontjáról, helyéről és egyéb feltételeiről.

A múlt héten elfogadott törvény értelmében a leköszönő minisztereknek személyesen kell átadniuk utódjuknak az átadás-átvételi dokumentumokat, valamint tárcájuk vezetését. A tortúrának az új kormány megalakulását követően 3 napon belül meg kell történnie.

A leendő miniszterek közül Matolcsy Györgynek lesz a legsűrűbb a hétfői napja, mivel a leendő nemzetgazdasági miniszternek hétfőn 3 tárcához is el kell látogatnia. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban Varga Istvántól veheti majd át a dokumentumhalmazt, míg az Önkormányzati Minisztériumban Varga Zoltántól kapja meg a paksamétahalmaz egy részét. Matolcsy Györgyhöz ugyanis csak a turizmus, illetve az idegenforgalom, a vendéglátás, a lakásgazdálkodás és a lakáspolitika kérdésköre kerül majd át az önkormányzati tárcától.

Szintén el kell látogatnia a Szociális és Munkaügyi Minisztériumba Matolcsy Györgynek is – a tárcát ugyanis háromfelé darabolták – értesüléseink szerint azonban a hétfői látogatásról Herczog László, jelenlegi munkaügyi miniszter eddig nem kapott hivatalos értesítést.

Matolcsy György átadás átvétel minisztérium
Kapcsolódó cikkek