Közélet

Demszky: Nincs bennem szirénafrász

Elismerte politikai felelősségét Demszky Gábor Hagyó Miklós ügyében. A főpolgármester az Indexnek adott interjúban azt mondta: politikai felelőssége abban áll, hogy Hagyó Miklós ügyében nem lépett már 2007-2008-ban.

Nincs szirénafrász, arra számítok, hogy a rendőrség meghallgat majd tanúként – mondta az Indexnek adott interjúban Demszky Gábor. A főpolgármester ugyanakkor elismerte politikai felelősségét a Hagyó-ügyben: szerinte abban vétkezett, hogy nem lépett már 2007-2008-ban.

Demszky Gábor szerint számítani lehetett arra, hogy korábbi helyettesét, Hagyó Miklóst a mentelmi joga megszűntével őrizetbe veszik. "Ugyanakkor az, hogy embereket így visznek el, nekem felidéz egy rossz korszakot. Meghívták rá a sajtót. Nekem ez túl teátrálisnak tűnik, és eltúlzottnak" - fogalmazott az interjúban.

Az Orbán-kormánnyal nem számít konfliktusra az önkormányzati ciklusból hátralévő öt hónapban. Demszky szerint a hátralevő időben az előző kormány szerződéses ígéreteit - például metró, BKV - tartani fogják. Hozzáteszi: " ugyanakkor folytatódni fog az a folyamat, amit úgy lehet nevezni, hogy a városvezetés kriminalizálása."

Hagyó Miklós BKV polgármester Demszky Gábor
Kapcsolódó cikkek