Közélet

Itt vannak a miniszterek vagyonnyilatkozatai

Nyilvánosságra hozták vagyonnyilatkozataikat azok a miniszterek is, akik nem országgyűlési képviselők. A kormány többi tagja országgyűlési képviselőként már nyilatkozott vagyoni helyzetéről.

Minden miniszter nyilvánosságra hozta a vagyonnyilatkozatát. A közigazgatási minisztérium honlapjára utolsóként Martonyi János külügyminiszter nyilatkozata került föl.

Pintér Sándor belügyminiszter csak a budapesti II. kerületben öt lakóingatlan tulajdonosa - közölte az MR1 - Kossuth Rádió. Ezek közül a legnagyobb egy 400 négyzetméteres ház és a hozzá tartozó 2246 négyzetméteres telek, a legkisebb pedig egy 61 négyzetméteres lakás. A politikus kipihenheti magát 224 négyzetméteres siófoki, szigetmonostori, valamint 150 és 70 négyzetméteres szihalmi nyaralójában. Pintér Sándor - vagyonnyilatkozata alapján - egy 15 évvel ezelőtt örökölt Wartburggal járhatna, ha nem kapott volna miniszterként szolgálati autót. Több, értékpapírban elhelyezett megtakarítással és befektetéssel is rendelkezik, ezek közül a legnagyobb egy 343 millió forintos befektetési jegy.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter felerészben tulajdonosa egy 215 négyzetméteres szentendrei családi háznak, de ezen kívül szintén Szentendrén, van még két, egyenként több mint 80 négyzetméter alapterületű lakása. Ötvenszázalékos tulajdonos a Smart-A Tanácsadó Bt-ben, majdnem 45 millió forint és 387 ezer euró értékben vannak értékpapírjai, valamint évi több mint 570 ezer forintot fizet életbiztosításáért. A politikus pénzintézeti számlakövetelése nem egészen kilencmillió forint, és van egy hároméves Volvója is.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter felerészben tulajdonosa két II. kerületi társasházban lévő lakásnak és negyedrészben egy keszthelyi 120 négyzetméteres lakásnak. Van egy kilencéves Opel Astrája, a mindenkori képviselői alapdíj hat havi összegét meghaladó pénzintézeti számlakövetelése összesen 12 millió 600 ezer forint. Martonyi János külügyminiszternek Szadán és a fővárosban is van lakása, emellett több nyaraló haszonélvezője, valamint felerészben egy drága autója is van.

orbán kormőny miniszterek vagyonnyilatkozatok
Kapcsolódó cikkek