Közélet

Pintér Sándor régi-új embere: Hatala lehet az ORFK főnöke

Bár hivatalos bejelentés még nem volt, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának napirendjéből kiderül: Pintér Sándor belügyminiszter Hatala Józsefet javasolja új országos rendőrfőkapitánynak.

Az Országgyűlés honlapján megtalálható bizottsági meghívókból kiderül: a kedden összeülő honvédelmi bizottság egyetlen napirendi pontja: Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány-jelölt kinevezés előtti meghallgatása.

Bár hivatalosan még nem jelentették be, hogy Bencze Józsefnek távoznia kell a posztjáról, és Hatala József vezeti majd az országos rendőrfőkapitányságot, a kitűzött bizottsági neghallgatásból ez már egyértelművé vált - írja az Index.

Hatala József éppen Pintér Sándor előző minisztersége idején lett közbiztonsági főigazgató az ORFK-nál. Miután leváltották a rendőrségnél, Pintér Sándor cégében -  a Civil Biztonsági Szolgálatnál - kapott vezetői posztot. Hatala legutóbb akkor került a nyilvánosság elé, amikor CBSZ vezérigazgató-helyetteseként tanúként kihallgatták a milliárdos adócsalás miatt folyó Eclipse-bűnügyben.

Hatala Civil Biztonsági Szolgálat Pintér bencze józsef
Kapcsolódó cikkek