Közélet

Az offshore lovagok kora lejárt

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos keddi sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt években szervezett akciókkal juttattak állami forrásokhoz általában offshore háttérrel rendelkező magáncégeket.

Azokat a tranzakciókat melyek a Gyurcsány kormány idején történtek különös gonddal fogja megvizsgálni. A vizsgált ügyek között említette Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi miniszter milliós megbízását, melyet lemondását követően saját korábbi tárcájával kötött sajtófigyelésért. Hiller István volt oktatási és kulturális miniszter által kötött szerződéseket, melyek a jelenlegi kormányt több százmilliós kifizetésekre kötelezi. Draskovics Tibor szerepét is szeretnék kivizsgálni az áfa visszatartások kapcsán.

Papcsák elmonda, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) találtak gyanús szerződéseket melyekben ugyanazon cégek érintettek mint a BKV-nál. A LEADER-programról elmondta felháborítónak találja, hogy a Legfőbb Ügyészség nem tudott semmit tenni annak a 300 millió forintnak a kapcsán melynek elszámolási problémáit még az elúőző kormány vizsgálata állapította meg. Meg kell vizsgálni azt is, hogy kinek az érdekei miatt akart a Velencei-tónál Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc kaszinót építtetni – mondta Papcsák Ferenc.

A kormánybiztos ígérete szerint 1-2 héten belül elkészülnek az összegzéssel és nyilvánosságra hozzák azt, melyben az elmúlt 8 évben a központi korrupció okozta károkat kivizsgálják.

elszámoltatás Gyurcsány Papcsák Bajnai
Kapcsolódó cikkek