Közélet

Mester László: Hagyó komoly kárt okozott az MSZP-nek

A koalíciós partnerek túlzott kiszolgálása, az egyéni sérelmek megtorlása, rossz személyi döntések – csak néhány azok közül a hibák közül, amelyet már az MSZP-n belüli politikusok is felismertek.

Az MSZP az országgyűlési választások óta nem hogy növelte volna a bázisát, a támogatottságát, hanem, ha lehet, inkább csökkentette. Nem kérdéses, hogy az elmúlt években a Hagyó-jelenség nagyon komoly kárt okozott az egész MSZP-nek, és nemcsak itt, a fővárosban, hanem országosan is – mondta a Népszabadságnak adott interjúban Mester László, az MSZP egyik legsikeresebb polgármestere, aki 16 év után nem indul újra polgármesterjelöltként a XVIII. kerületben.

Mester László szerint a jelenlegi helyzetből addig nincs is kiút, amíg nincsenek személyi változások, és különösen a fővárosi MSZP-ben olyan emberek ülnek, akik az egyéni sérelmeiket akarják megtorolni, illetve csak az egyéni érdekeik mentén politizálnak.

Összeolvadt a párt elnöksége a kormánytagokkal, túlságosan kiszolgálták a koalíciós partnert, rosszul kezelték a korrupciós ügyeket – sorolta az MSZP által elkövetett hibákat az InfoRádió Aréna című műsorában Szanyi Tibor országgyűlési képviselő.

A politikus szerint az is hiba volt, hogy a kelleténél jobban kiszolgálták a koalíciós partnert, bár néha nem is annak követeléseit teljesítették, hanem olyasmiket, amikről azt gondolták, liberális elvárások.

Szanyi ugyanakkor hangsúlyozta, az elkövetett hibák ellenére nem szabad letagadni azokat az eredményeket, amelyeket az MSZP az elmúlt 8 évben elért. Meglátása szerint 2010-ben a magyarok 10-15 százalékkal jobban élnek, mint 2002-be, amikor a szocialista kormány először kezébe vette az ország irányítását.

Hagyó Miklós MSZP polgármester politika Szanyi Tibor
Kapcsolódó cikkek