Közélet

Most már biztos: dupla elnök lesz Kövér Lászlóból

Mivel már hivatalosan felkérték, elvállalja a parlamenti házelnökséget Kövér László, aki erről a nyilvánosság előtt először szombaton, a Fidesz választmányi ülése előtt a Polgárok Házában nyilatkozott.

Orbán Viktor a barátom, 27 esztendeje ismerjük egymást. Nagyjából a feleségemmel is ennyi időt töltöttem együtt, de még a feleségem esetében sem mondhatom el, hogy nem volt közöttünk vita vagy véleményeltérés – mondta a Népszabadságnak Kövér László, aki vállalta a felkérést a házelnökségre.

Kövér László szombaton, a Fidesz választmányi ülése előtt a Polgárok Házában nyilatkozott először lehetséges parlamenti elnöki szerepvállalásáról azóta, hogy április elején kitudódott, hogy Schmitt Pál államfővé választása után ő foglalhatmajd helyet a házelnöki pulpituson.

A Fidesz-elnökség alcsútdobozi tanácskozásán egyébként Orbán Viktor hivatalosan is közölte, hogy a Fidesz választmányi elnökét jelöli házelnöknek Schmitt Pál helyére, akit köztársasági elnöknek választottak, így augusztus 6-án a Sándor-palotába költözik.

A parlament július 19-én választ házelnököt. Kövér László – mint mondta – házelnökként is a Fidesz választmányi elnöke marad, mert a két tisztség között nincs összeférhetetlenség.

házelnök Kövér László kormány Fidesz Parlament
Kapcsolódó cikkek