BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

40 fok és szmog Moszkvában

A hőmérséklet tovább emelkedik az orosz fővárosban: péntekre 40-42 fokos hőségre számítanak a meteorológusok. Az előrejelzések szerint azután már lehűlés következik, bár mindössze 4-6 fokkal csökken majd a hőmérséklet.

Tovább melegszik az orosz főváros, pénteken 40-42 fokos hőségre számíthatnak a moszkvai lakosok, az előrejelzések a jövő hétre 4-6 fokos enyhülést ígérnek. Mindeközben az ország szertetomboló erdőtüzek okozta füst lepi el Moszkvát. Csütörtökre ötven főre nőtt a tűzvészek halálos áldozatainak száma. Közel kétezer lakóépület lett a lángok martalékává és 3 ezren maradtak fedél nélkül.

Oroszországban hetek óta hőség tombol, megközelítőleg 114 ezer hektáron égnek az erdők az ország nyugati részén, és keleten is mintegy 100 ezer hektáron ég az erdő. A Természetvédelmi Világalap (WWF) becslései szerint több mint 700 tűz ég országszerte. A rendkívüli helyzetre való tekintettel Olaszország két tűzoltó-repülőgépet küld Oroszországba. Pénteken Ukrajna, Fehéroroszország, Kazahsztán, Örményország, Lengyelország és Bulgária is bejelentette segítséget nyújtanak Oroszországnak.

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök szóvivője bejelentette, hogy az Oroszországban ötven éve nem látott aszályt és kiterjedt tüzeket követően az orosz kormány úgy határozott, hogy augusztus 15-től a gabona exportot felfüggesztik. A búza áráról a Világgazdaság Online-nak Horváth Dávid, a Solar Capital Markets üzletkötője úgy nyilatkozott, hogy az eddigi legmagasabb árat melyet 2008-ban ért el a búza, hamarosan megdöntheti a világ két legnagyobb termelő  országában pusztító aszály hatására.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.