Közélet

Szavazzon a legjobb fesztiválokra! Európai listán a Sziget

Kétfordulós szavazáson választhatják ki a fesztiválozók Európa legjobb rendezvényeit, amelyek között a hazai Sziget Fesztivál is szerepel. Az augusztus végi fővárosi rendezvényre a nagy európai fesztivál kategóriában lehet voksolni. A többi magyarországi fesztivál nem került be a legjobbak közé.

A Festival Awards Ltd. – amely nem csak a kontinens, hanem az Egyesült Királyság rendezvényeit is díjazza – több kategóriát indított. A Legjobb Fesztiválszervezés kategóriát kivéve az összes – többek között a legjobb nagy- közepes, valamint kis létszámú európai rendezvényre a fesztiválozók szavazhatnak az interneten keresztül.

A november végén lezáruló első kör után az összes kategóriában már csak 10 rendezvényre adhatják le a rajongók voksukat. A díjat január 12-én, a hollandiai Groningenben adják át. Tavaly a nagylétszámú fesztiválok kategóriájában a lengyelországi Heineken Open’er Festival lett a legjobb.

A nyertes rendezvények marketingakcióikban felhasználhatják a díjakat, valamint a társaság egy éven keresztül aktívan részt vesz a fesztivál népszerűsítésében.

A Sziget Fesztivál Európa Nagy Fesztiváljai kategóriában szerepel, s olyan konkurensekkel kell felvennie a versenyt, mint a Sonisphere Fesztiválsorozat, amelyet – többet között – Csehországban, Lengyelországban és Svédországban is megrendeznek, de a listán szerepel még a hollandiai Appelpop fesztivál, amelyre a két nap alatt átlagosan 150 ezren látogatnak el minden évben.

Mivel a Világgazdaság Online szerkesztősége szerint hazánkban a nyugat-európai rendezvények színvonalát a Szigeten túl más – külföldi fórumokon kevésbé ismert – hazai fesztiválok is hozzák minden esztendőben, voksolást indítunk a legjobb könnyűzenei – nagyobb látogatószámmal bíró - hazai rendezvények körében is.

Hollandia Sziget verseny Festival Awards Ltd. fesztivál
Kapcsolódó cikkek