Közélet

Gyurcsány: ez az egész a Köztársaság szégyene

„Az ügyészség eljárása az ötvenes éveket idézően koncepciós jellegű” – írja blogjában Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök az UD Zrt. üggyel kapcsolatban.

A Fidesznek és az UD Zrt.-nek kínos ügyeket az ügyészség apró elemekre szedte, és több, kisebb súlyú, egymástól független cselekményként tekint rájuk – vélekedik a volt miniszter az ügyészség munkájáról. Az ellenfelei esetében azonban a Fidesz Gyurcsány szerint ellentétesen jár el, ott egyesítik az ügyeket, ott konstrukciót gyártanak, így kerülhetett például egy eljárásba a Dávid Ibolya és Szilvásy György ellen megfogalmazott gyanú.

Az üggyel kapcsolatban azt is érdekesnek találja az egykori miniszterelnök, hogy összesen nyolc hónap alatt zárták le a nyomozást. Ami azért is kifogásolható Gyurcsány szerint mert ez egy nehéz, szakmailag is bonyolult ügyben, míg a Fidesz ellenfeleinek terhére rótt, egyébként abszurd, de az alapügyben foglaltakhoz képest is csekély súlyú kérdésekben már két éve tart az eljárás.

„Ez az egész ügy bűzlik. Bűzlik a Fidesz politikai érdekeitől az ügyészség szakszerűtlenségétől, elfogultságától, a koncepciós jellegtől. Ez az egész a Köztársaság szégyene” - összegzi gondolatmenetét Gyurcsány. A volt miniszterelnök egyúttal felhívta a figyelmet, ha az új főügyész komolyan gondolja a törvényesség védelméről elmondottakat, akkor dolga van ebben az ügyben.

A főügyészség vádat emelt Dávid Ibolya, volt MDF elnök, Szilvásy György, volt titokminiszter és három volt országgyűlési képviselő ellen.

Gyurcsány eljárás blog UD Zrt. ügyészség főügyész nyomozás
Kapcsolódó cikkek