Közélet

Mark Zuckerberg az év embere

A TIME magazin a Facebook alapító-vezetőjét választotta az év emberévé, az indoklás szerint azért, mert a világ legnagyobb közösségi portálja a bolygó lakóinak csaknem tizedét köti össze.

"A Facebook már a világ harmadik legnagyobb országa, és vélhetően több információt foglal magába, mint amennyit bármelyik kormány tudhat az állampolgárairól. A Zuckerberg által alapított weboldal félmilliárd embert köt össze, és térképezi fel a közöttük lévő közösségi kapcsolatokat" – fogalmaz Richard Stengel, a TIME vezető szerkesztője a döntéssel kapcsolatban.

A lap szerint a Harvard egyetemről kibukott Zuckerberg egy "pólóban járó államfő". A lap a róla készült részletes elemzésben azt írja; a munkatársaival beszélgetve az embernek az a benyomása, hogy a dolgozók valóban szeretik őt.

A portál alapítója ezzel maga mögé utasította a TIME rangsorában az amerikai Tea Party mozgalmat, egy összefogást, amelynek célja a kisebb kormányzat. A harmadik helyet Julian Assange, a WikiLeaks alapítója kapta meg, a negyedik az afgánok frissen megválasztott vezetője, Hamid Karzai, míg a negyedik helyet a föld alatt rekedt chilei bányászok kapták meg.

Time közösségi portál Facebook év embere Mark Zuckerberg
Kapcsolódó cikkek