Közélet

Deutsch: nyugodjanak bele a Fidesz-győzelembe Habermasék

Költői túlzás a német filozófusok nyílt levelének azon állítása, hogy Magyarországon politikai üldöztetésnek lennének kitéve egyes filozófusok, köztük Heller Ágnes - nyilatkozta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő a Duna Televízióban.

A politikus azt mondta: ennek az ügynek a hátterében is az áll, hogy sokan még mindig nem képesek megemészteni a Fidesz-KDNP kétharmados választási győzelmét. Deutsch úgy tapasztalja: a korábbi, elfogult stílust kezdi tárgyszerűbb hangnem felváltani a magyar médiatörvényről folytatott európai vitában.

A német filozófusok – köztük a világszerte ismert Jürgen Habermas – nyílt levélben közzétett aggodalmát, miszerint magyar filozófusok, köztük Heller Ágnes politikai üldöztetésnek vannak kitéve Magyarországon, Deutsch Tamás költői túlzásnak nevezte, amely "az említett magyar és külföldi, egyébként kiváló filozófusok írói munkásságának részét képezi".

Deutsch szerint az alapvető ok a háttérben az, hogy nagyon sokan még mindig nem tudnak beletörődni abba, hogy a magyar polgárok, példátlan többséggel, hatalmas bizalmat megmutatva, kétharmados politikai többséggel ruházták fel a Fideszt és a KDNP-t a választásokon- hangzott a politikus véleménye.

Deutsch kétharmados sajtószabadság filozófus habermas Heller levél
Kapcsolódó cikkek