Közélet

Miért dönt valaki a magánpénztár mellett? Videó

Miközben folyik a magánpénztári tagok megkeresése - mind a nyugdíjfolyósító, mind a pénztárak részéről, civilek ma "Megyek maradni" néven sorbanállási happeninget szerveztek az ONYF Fiumei úti épülete elé. Az eseményről készült videónkból kiderül, a megszólalók jelentős része elvi okokból marad magánpénztári tag.

Nem csak a kormány kereste meg levelével a magánnyugdíjpénztárak tagjait, a kasszák is felvették a kapcsolatot az ügyfeleikkel. A 18 hazai magánkassza többsége kiküldött már tagjainak egy tájékoztató levelet, amelyben a friss egyenleg is szerepelt, és volt olyan pénztár is, amely még reálhozamot is számolt. Némelyik magánnyugdíjpénztár telefonon is felkereste tagjait az elmúlt napokban, hogy ha igény van rá, személyesen is elbeszélgessen az ügyfelekkel a lehetőségekről. A nagyobb munkáltatókhoz is elmentek a pénztárak képviselői, hogy az érdeklődő munkavállalók kérdéseire válaszolhassanak.

Erről többet itt olvashat

A pénztárak nem nagyon győzködik tagjaikat a maradásról, a Stabilitás Pénztárszövetség azért gyűjti azokat a panaszokat, amelyek szerint az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál még mindig nem szívesen fogadják el a szövetség által fogalmazott nyilatkozatot. Olyan reklamáció is eljutott a szövetséghez, hogy egyes ügyfélszolgálatokon nagyon sokat kellett várakozni a nyilatkozóknak.

Szabó Máté országggyűlési biztos pedig tegnap kiadott közleményében kifogásolta, hogy külföldön csak a jogszabályban meghatározott szűk körben, külképviselet hiányában pedig sehol sem lehet nyilatkozni a magán-nyugdíjpénztári tagság fenntartásáról.

Ma három civil happeninget szervezett a maradni szándékozók számára a Fiumei úti ONYF-épület elé. A nyilatkozók jelentős része elvi okokat említett, amikor a maradás okairól kérdeztük őket.

Stabilitás magánpénztár ONYF nyugdíj
Kapcsolódó cikkek