Közélet

Maga ellen kért vizsgálatot a Országgyűlés

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette az Országgyűlés Hivatala által a képviselői irodaház északi részének fűtéskorszerűsítésére kiírt közbeszerzés lezáró döntését, az eljárás érdekessége, hogy az ajánlatkérő maga kért jogorvoslatot a döntése ellen - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

Az elvégzendő munka ellenértékét nettó 220 millió forintra becsülte az ajánlatkérő. A felhívásra 6 ajánlat érkezett, ezek közül az Országgyűlés Hivatala a Technovilex Kft. 192,6 millió forintos ajánlatát hirdette ki nyertesnek, míg második helyre az RFV Nyrt. és a Külvent Kft. 202,9 millió forintos közös ajánlatát sorolta.

A Genex Zrt. az ajánlatkérőnél azért kezdeményezett előzetes vitarendezést, mivel olyan eljárási hibákat fedezett fel, amelyek miatt meg kell semmisíteni az eljárást lezáró döntést. Az Országgyűlés Hivatala annyira akceptálta a kifogásokat, hogy maga kezdeményezett - önmaga ellen - jogorvoslati eljárást a KDB-nél.

A döntőbizottság mind a három - önbevallott - jogsértésben elmarasztalta az ajánlatkérőt. Az első két pontban hiánypótlást kellett volna kérnie a szakértőkről, míg a harmadikban a dokumentáció volt hiányos.

 Bírságot azért nem szabott ki a KDB, mivel az ajánlatkérő maga kérte a jogorvoslatot, együttműködött a KDB-vel, és eddig még nem vétett a közbeszerzési törvény ellen.

KDB Országgyűlés közbeszerzés
Kapcsolódó cikkek