Dolce vita. A kakaó antioxi-dáns hatású flavonoid- és polifenoltartalma csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. A minőségi csokoládéban ráadásul rengeteg vitamin és ásványi anyag található. A csokoládékészítők azon dolgoznak, hogy fenséges íz- és látványcsodákkal ajándékozzák meg az édességkedvelőket, és ezért bármeddig képesek elmenni – árban és minőségben egyaránt.
A világ egyik legdrágább csokoládéja például 5000 fontba (1,5 millió forint) kerül, igaz, az árat itt egy 5 karátos rózsaszín gyémántgyűrű indokolja. A Grand Indulgence luxuscsokoládé különlegessége viszont nemcsak az exkluzív indiai és kínai selyemmel borított szarvasbőr dobozban, hanem a kiváló minőségű, organikus módon termesztett kakaóbab utolérhetetlen ízében rejlik.
A Cadbury Wispa Gold szeleteit ehető arany borítja, nem véletlen, hogy darabjáért csaknem 290 000 forintot kérnek. Nem kevésbé giccses a Cocoa Gourmet Royal Collectionje, amelyet kizárólag díszdobozban forgalmaznak. Az 1250 dolláros (240 ezer forintos) dobozok 12 csokoládét rejtenek, amelyből négy arany-, négy ezüst-, négy pedig gyémántdíszítéssel készül.
A belga Godiva csokoládé a klasszikus tradíciókat követi, a desszert bevonata színtiszta csoki, a töltelékeit pedig a világ legkitűnőbb termőhelyeiről válogatták össze. Japánban, a Harajuku negyedben található Godiva üzletben a korlátok is csokoládéból készültek, s még a plafonról is csoki folyik, hogy a vásárló tényleg kedvére válogathasson a mennyei finomságok közül. n Varga B.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.