Közélet

Felemás sztrájk ma délelőtt

Nem tartja meg mára beharangozott munkabeszüntetését a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) – döntött a sztrájkbizottság a sztrájkkal kapcsolatos, nem jogerős bírósági döntések miatt.

A július 7-i munkabeszüntetésre azonban igyekeznek tisztázni a még bizonytalan körülményeket – derül ki a MOSZ tegnapi közleményéből.
A Fővárosi Munkaügyi Bíróság tegnap juttatta el nem jogerős végzését a szakszervezet által benyújtott két kérelemre, ez pedig nem mondta ki a sztrájkkövetelések céljának jogszerűségét.

A még elégséges szolgáltatás ügyében azonban helyt adott a jogi fórum a MOSZ kérelmének, amely szerint a 9 és 11 óra közötti időszakban a személyvonatok a munkabeszüntetés kezdete után az első állomásra megérkeznek, és 11.00 órakor indulnak tovább.

Tegnap a Vasutasok Szakszervezete is jelezte, későbbi időpontra halasztja a mára meghirdetett sztrájkot, ugyancsak a bírósági döntés hiánya miatt. Az új törvény szerint ugyanis bírósági határozat nélkül nem lehet munkabeszüntetést tartani. A Liga Szakszervezetek az általuk meghirdetett országos sztrájkot nem, a félpályás útlezárást azonban megtartják – jelentette be Gaskó István, a Liga elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

LIGA útlezárás szakszervezet MOSZ munkaügyi bíróság tüntetés
Kapcsolódó cikkek