Közélet

Rendvédelmisek: nincs megegyezés

Lassan, de közeledtek az álláspontok a rendvédelmi dolgozók és a kormány közt, ám továbbra sincs megegyezés a korkedvezményes nyugdíjak ügyében.

A zárt tanácskozáson egyeztetett a rendvédelmi dolgozókkal tegnap a Parlament épületében Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője is.

A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott oldalelnöke, Powell Pál a délelőtti találkozó után arról számolt be, hogy azok a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozók, akik úgy döntenek, nem térnek vissza a szolgálatba, hanem nyugdíjban maradnak, a 16 százalékos bevezetésével ezt megtehetik, ugyanakkor a gyermekek utáni adójóváírás megmarad számukra, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog.
Délután a szakszervezeti vezetők a Belügyminisztériumban egyeztettek Pintér Sándorral, ahol közeledtek az álláspontok. Az elkövetkező napokban az egyeztetést tovább folytatják.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének képviselőit, valamint Kónya Pétert, a sztrájkbizottság korábbi elnökét sem engedték be a tárgyalásra, akik ezért a Kossuth téren várakoztak.

Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma Pintér Tettrekész rendvédelmis
Kapcsolódó cikkek