Közélet

Program indul a csokoládépapírok begyűjtésére itthon

Magyarországon elsőként indít programot a csokoládék csomagolóanyagainak begyűjtésére és újrahasznosítására a Milka termékek forgalmazója, a Kraft Foods Hungária Kft.

A programot a hulladékok újrahasznosításával foglalkozó nemzetközi hátterű TerraCycle vállalattal közösen folytatja az élelmiszergyártó.
A program egyik fő célja, hogy a visszaküldött csokoládépapírok újrahasznosításával minél több környezetbarát – zöld és fenntartható – módon csomagolt termék kerüljön forgalomba.

Az akció nemcsak környezetvédelmi, hanem jótékonysági célokat is szolgál: minden egyes beküldött csokoládécsomagolás után két forintot ír jóvá a Kraft Foods Hungária a gyűjtők számláján: az összegyűlt keretet a csapatok az általuk kiválasztott iskolának, alapítványnak, nonprofit szervezetnek ajánlhatják fel. A részvétel teljesen ingyenes, a csomagküldés költségeit is a programot indítók vállalják.

Tom Szaky, a TerraCycle magyar származású alapító vezérigazgatója elmondta, hogy a koordináló társaság profitérdekeltséggel működik amolyan social bussiness alapon. A majdani nyereség az újrahasznosított csomagolóanyagokból készített különböző műanyag használati tárgyak értékesítése után keletkezik. A TerraCycle 2001 óta működik, jelenleg 22 országban van jelen.

terracycle Kraft Foods csokoládé hulladék
Kapcsolódó cikkek