Közélet

A HÖOK igen vagy nem választ vár a keretszámokról

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) levélben fordul a kormány tagjaihoz és az országgyűlési képviselőkhöz választ várva arra, hogy egyetértenek-e az államilag támogatott keretszámok csökkentésével. A hallgatói szervezet elnöke jövő szerdán - a kormányülés kezdetekor - békés ülősztrájkba kezd a Parlamentnél.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, kérdésükre egyszerű választ várnak: igen vagy nem. Hozzátette: a megkérdezettek és a választ is adók névsorát, valamint a kérdésre adott válaszukat nyilvánosságra hozzák, még a soron következő országgyűlési választások előtt.

Amennyiben egy képviselő nem válaszol, úgy neve mellett a "nem érdekli a felsőoktatás" megjegyzés szerepel majd - jelezte. Kitért arra is, hogy információik szerint a kormány december 19-én reggel 9 órakor kezdődő ülésén tárgyalja újra a "drasztikus keretszámcsökkentést" tartalmazó előterjesztést.

Az elnök az ülés kezdetével egy időben békés ülősztrájkba kezd a Parlamentnél.A sztrájk addig tart, míg nem kapnak tájékoztatást a kormányülésen a felsőoktatás témájában elhangzottakról - közölte Nagy Dávid.

kormány höok keretszám
Kapcsolódó cikkek