Közélet

Nyelvpótlékukat is magukkal vihetik a dolgozók a járásokba

A járási hivatalokba csaknem 10 ezer köztisztviselő kerül át, jogviszonyuk folyamatos lesz, minden jogosítványukat, illetményüket magukkal viszik - mondta lapunknak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára. Zöld-Nagy Viktória közölte, hogy minden olyan korábban megkapott belső elemet megkapnak (így akár a nyelvpótlékot, vagy bizonyos diplomák után járó plusz pénzeket is) kormánytisztviselőként, amit megfelel a törvényeknek.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy neki is jelezték, hogy egyes településeknek gondjuk van, hogy lakosaik az új menetrend szerint nehezen érik el a járási székhelyet. Az ügyben kormányzati egyeztetések vannak.

Zöld-Nagy Viktória közölte, hogy a járási hivatalok a jegyzőktől számos feladatot átvesznek, így például az okmányirodai, gyermekvédelmi, gyámügyi, örökségvédelmi, egyes szociális és támogatási feladatokat, valamint bizonyos köznevelési igazgatási, kommunális és állategészségügyi feladatokat. A kormányzat tervei szerint a jövő év végére mindenhol kormányablakok váltanák fel az okmányirodákat.

Egyes településeken azt sérelmezték, hogy péládul a hivatalvezető-helyettesek még december közepén sincsenek kinevezve, ami bizonytalanságot okoz. Zöld-Nagy szerint a járási hivatalvezetőnél minden szükséges információnak rendelkeznie kell már a kinevezésekkel kapcsolatban.

nyelvpótlék önkormányzat járás
Kapcsolódó cikkek