Közélet

Vádemelés készül Ecclestone ellen - az F1-vezér szerint zsarolták

A Süddeutsche Zeitung információi szerint a müncheni államügyészség befejezte a nyomozást a Forma-1 főnöke, Bernie Ecclestone ellen és májusban vádat akar emelni ellene a müncheni tartományi biróságon.

Az ügyészség azzal vádolja a brit Ecclestone-t, hogy a BayernLB  igazgatósági tagját, Gribovwskyt 44 millió dollárral megvesztegette. A lap szerint a müncheni ügyészség több mint két éve nyomoz Ecclestone ellen. Ugyanis egy vezető német bankárnak, akinek a Forma-1 ügyében sok mondanivalója volt, titokban 44 millió dollárt juttatott. A nyomozást most lezárták, és az újság információi szerint az Ecclestone ellen régóta tervezett vesztegetési per anyaga elkészült, és hír szerint még idén májusban benyújtják a müncheni tartományi birósághoz, talán még a héten.

Mindenesetre bizonyos időbe telik, amig a vád írásos anyaga eljut Bernie Ecclestone-hoz. Az iratot ráadásul le kell forditani angolra. Ezt követően Ecclestone védői, Sven Thomas és Norbert Scharf alkalmat kapnak az állásfoglalásra. Ecclestone, aki októberben lesz 83 éves, vehemesen hangoztatja ártatlanságát. A 44 millió dollárt pedig azért juttatta el a BayernLB igazgatójának, Gerhard Gribowskynak, mert az zsarolta őt - állítja 

Ecclestone forma1
Kapcsolódó cikkek