Közélet

Tárki: simán nyerne a Fidesz, de erősödött az MSZP is

A Fidesz-KDNP tábora 26 százalék a teljes népesség körében, míg májusban 23 százalék volt. A kormánypártok támogatottsága júniusban kétszer akkora volt, mint a legnagyobb ellenzéki erőt képviselő MSZP-é - a szocialisták 13 százalékon állnak - derül ki a Tárki friss felméréséből.

A szocialista és fideszes tábor növekedésével egyidejűleg a többi párt támogatottsága lényegében változatlan maradt, viszont csökkent a bizonytalanok és a pártválasztásukat eltitkolók aránya 51 százalékról 46 százalékra. A Jobbik-tábor változatlanul 7 százalékos. Az Együtt 2014 támogatóinak aránya 5 százalékról 4 százalékra változott, az LMP-é pedig 2-ről 3-ra. A Demokratikus Koalíció támogatottsága májusban 2 százalék volt, júniusban pedig 1 százalék.

A pártot választók körében a Fidesz-KDNP népszerűsége 48 százalék, a szocialistáké 24. A Jobbik támogatottsága ebben a körben 13 százalék, míg a Lehet Más a Politikáé 5 százalék. A Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014 a pártpreferenciával rendelkezők körében 7 százalékon, a DK pedig 2 százalékon áll.

LMP MSZP közvélemény Együtt 2014 Jobbik Fidesz dk
Kapcsolódó cikkek