Közélet

Tizenegymilliárd forint feletti autóbeszerzés a rendőrségnél

A múlt évben a rendőrség részére 2432 darab szolgálati gépjárművet szereztek be 11,289 milliárd forint értékben – közölte a belügyminiszter parlament honlapján.

Pintér Sándort az MSZP-s Harangozó Tamás kérdezte a rendőrség szolgálati járműveinek beszerzéséről. A tárcavezető közölte, hogy az új járművekre, mint minden egyéb gépjárműre is csak kötelező felelősségbiztosítási szerződés van megkötve. A belügyminiszter arra már nem válaszolt, hogy mely biztosítótársaságokkal, milyen káreseményekre, és arra sem, hogy milyen eljárás keretében választották ki ezeket a cégeket.

A beszerzéssel kapcsolatban a szervízszolgáltatásokat elnyerő ajánlattevőknek a gyártók által előírt időszakos felülvizsgálatokat, a kötelező alkatrészcseréket, valamint a kopó-forgó alkatrészek cseréjét kell elvégezniük. A járművek téli felkészítése, a gumiabroncs szolgáltatás, továbbá a folyadékok téli utántöltése a járműveket használó rendőri szervek feladata, de erre a célra nem kerül külön költségvetési forrás elkülönítésre – írta Pintér Sándor.

kötelező felelősségbiztosítás alkatrészcsere rendőrség MSZP Harangozó Tamás téli felkészítés beszerzés gépjármű gumiabroncs időszakos felülvizsgálat szervíz folyadékok utántöltése Pintér Sándor
Kapcsolódó cikkek