Közélet

Bajnai kiakadt azon, hogy Orbán szerint az ellenzék a tömegbe lövetne

„Az Ön tegnapi beszéde és – attól nem függetlenül – a Hősök terén tartott központi állami ünnepség sokkolta a demokratikus közvélemény jelentős részét” – írta Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezére nyílt levelében, amelyet Orbán Viktornak címzett.

Bajnai Gordon levelében hangsúlyozta: „Önnek se joga, se alapja nincs arra, hogy bármelyik politikai vetélytársát a gyilkosok leszármazottjaként bélyegezze meg, az pedig egyenesen szégyenteljes, hogy bármelyik demokratikus politikai erőről olyasmit állítson, hogy az, ha tehetné, a tömegbe lövetne”.

Orbán Viktor ünnepi beszédében október 23-án arról beszélt, hogy 2006-ban, 16 év demokrácia után "puskákkal vadásztak ránk" a pesti utcán, lovasrohamot vezéreltek, és kardlappal verték a békés tüntetőket. A miniszterelnök szerint ez azért történhetett meg, mert azok voltak kormányon, akik gátlás nélkül felhasználhatták az állam fegyveres szervezeteit. „Ma ismét közénk lövetnének, jó esetben gumilövedékkel. Csak azért nem teszik, mert a magyarok elsöprő többsége félrelökte őket” – mondta Orbán.

Bajnai Gordon szerint „ez a gyűlöletkeltő beszéd egy demokratikus párt elnökétől sem fogadható el, az azonban, hogy ezt miniszterelnökként, a nemzetet képviselve mondja el valaki, a szabad Magyarország talán legnagyobb botránya”.

Bajnai tömegbe lő
Kapcsolódó cikkek