Közélet

Még mindig nem érkezett meg minden tankönyv az iskolákba

Még mindig nem kapta meg minden iskola hiánytalanul a tankönyveket, pedig a tanulók szülei azokat már augusztusban kifizették - írja a Népszabadság. A Kello azt kéri, ne reklamáljanak.

November közepén is vannak olyan érettségiző osztályok, amelyekben nem kapta meg mindenki a tankönyvét. A Népszabadság szerint van olyan iskola is, ahol a diákok párban kénytelenek tanulni, mert az osztály egyik felének a tankönyvei, a másik felének pedig a munkafüzetei érkeztek csak meg.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) az iskolák tankönyvfelelőseinek címzett november 5-i levelében azt írta: „A hiányzó könyveket nyilvántartjuk, azokat beérkezésüket követően azonnal kiszállítjuk az Önök részére, ezért kérjük, hogy a még esetlegesen fennálló hiányt az elkövetkező két hétben ne jelezzék reklamációs tételként.” Arról tájékoztatták az iskolákat, hogy „az alap- és pótrendelésekhez kapcsolódó reklamációs tankönyvpótlásokat a Kello folyamatosan szállítja ki az intézményekbe”.

Vagyis elismerték, hogy még a tavasszal megrendelt kiadványok némelyikével is adósak. Pedig október közepén Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt közölte: az alaprendelés szállítási hibáinak kijavítása szeptember közepéig megtörtént, ezután pedig a szeptember 5-ig leadott pótrendeléseket teljesítették „korrekt módon, az előre megbeszélt határidőre”.

iskola tankönyv Kello
Kapcsolódó cikkek