Közélet

Félmilliárd forintnyi adót csalhatott el Ecclestone

A BBC a Bernie Ecclestone ellen Németországban indított bírósági per 256 oldalas háttéranyagának átvizsgálása után kiderítette, hogy a Formula–1 gazdasági jogait birtokló üzletember 1,2 milliárd fontnyi adót csalt el úgy, hogy megegyezett a nagy-britanniai adóhatóságokkal - írja az nso.hu. Az okmányokból az is kiderült, hogy az F1-vezér volt felesége, Slavica a 2009-es válásuk óta évente 60 millió fontot fizet Ecclestone-nak.

A tévécsatorna oknyomozói kiderítették, hogy Ecclestone F1-hez kapcsolódó családi vállalkozásainak adásvételeit kilenc éven át vizsgálták az adóhatóságok, de Ecclestone ügyvédje Münchenben elmondta, „2008 nyarán azzal kerestek meg minket, hogy ha fizetünk tízmillió fontot, lezárják a vizsgálódást."

A BBC szerint a vállalkozások máig 10 millió fontot termelnek hathetente, és mivel a tulajdonjoguk részben Slavica kezében van, az exfeleségnek törlesztenie kell Ecclestone felé. Állítólag az is előfordulhat, hogy ha ezt bíróságon megtámadják, semmissé tehetik a tízmilliós egyezséget, és kifizettethetik Ecclestone-nal az teljes összegét. 

Ecclestone f1 sport
Kapcsolódó cikkek