BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogták az ámokfutót, aki miatt Észak- és Dél-Korea összecsapásától féltek

Elfogták a dél-koreai hadsereg ámokfutó katonáját, aki az észak-koreai határ közelében szombaton megölte öt őrtársát, hetet megsebesített, majd öngyilkosságot kísérelt meg – közölte a dél-koreai védelmi minisztérium.

A huszonkét éves őrmester hasba lőtte magát, miután apja és fivére hiába próbálták rábeszélni arra, hogy adja meg magát – számolt be a YTN helyi televízió. Az ámokfutót vasárnap egy erdőben vette körbe a hadsereg, és azóta patthelyzet alakult ki az őrmester és katonatársai között. Hétfőn már olyan közel tudtak férkőzni a férfihoz, hogy kenyeret és palackozott vizet dobhattak neki.

Bár az eset az észak-koreai határ közelében történt, semmi sem utal arra, hogy Észak-Koreának köze lenne a történtekhez, vagy hogy bármiféle politikai vonatkozása lenne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.