BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Norvég Alap: törvénytelennek találják a vizsgálódást, megtagadták az együttműködést

A Krétakör Alapítvány nem működik együtt a KEHI szerintük törvénytelen vizsgálatában, erről Gulyás Márton ügyvezető telefonon tájékoztatta a Hivatal kapcsolattartásra kijelölt munkatársát.

Ma számos civil szervezet, köztük a Krétakör Alapítvány is, ajánlott levelet kapott a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól, amelyben a Norvég Civil Támogatási Alaptól elnyert pénzek ellenőrzéséről tájékoztatnak.

A Krétakör Alapítvány, mint Facebook-oldalukon írják, "az elmúlt hetekben a civil szervezetek ellen indított lejárató kampány miatt már számított erre a lépésre, így számos jogásszal konzultált a KEHI vizsgálatának jogosságát illetően. Ezek a jogi vélemények egybehangózóan azt állítják, hogy a KEHI-nek nincs joga a NCTA-tól elnyert pénzeket vizsgálni, hiszen a szervezet feladata az állami pénzek költése feletti kontrol, ellenben az NCTA-tól elnyert pályázati pénzek függetlenek a magyar államháztartástól".

"A Krétakör Alapítvány eddig is együttműködött a törvényben előírt szervezetekkel, így tavaly és a korábbi években is. A szervezetnél tartott ellenőrzést a NAV, és működéséről folyamatos könyvvizsgálói jelentés is készül. Mindig, mindent rendben találtak. A Krétakör Alapítvány a továbbiakban is együtt fog működni a törvény által meghatározott szervezetekkel, de nem fogja magát alávetni politikai szándékból indított vizsgálatoknak" - közölték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.