Közélet

Bővíti járatainak számát a WizzAir

Kolozsváron bővíti légiflottáját és új járatokat indít a Wizz Air. A román hírportálok arról számolnak be, hogy az Avram Iancu Nemzetközi Repülőtérről hamarosan Kölnbe, Nürnbergbe, Genfbe és Malmöbe is eljuthatnak az utasok.

Kolozsváron bővíti légiflottáját és új járatokat indít a WizzAir. A román hírportálok arról számolnak be, hogy az Avram Iancu Nemzetközi Repülőtérről hamarosan  Kölnbe, Nürnbergbe, Genfbe és Malmöbe is eljuthatnak az utasok - számolnak be romániai hírportálok.

John Stephenson, a vállalat ügyvezető alelnöke az új járatok indítását, valamint egy Airbus A320-as típusú repülőgép vásárlásáról is beszélt kolozsvári sajtótájékoztatóján – írja a Transindex. 

A társaság kolozsvári légiflottája az új repülővel már négyre nő, ami a kapacitások 30 százalékos növekedését jelenti Stephenson szerint.
A WizzAir új járatai heti két alkalommal, novembertől és decembertől indulnak majd Kölnbe, Nürnbergbe, Malmöbe és Genfbe. A légitársasággal így ősztől már 10 országba, 20 nemzetközi járattal lehet majd eljutni Kolozsvárról. 

Stephenson azt is elmondta, hogy a fapados társaság rövidebb úticélokat is terveznek, öt éven belül Budapestre is indíthatnak járatokat.   
A légitársaság Temesváron is bővíti járatainak számát: novembertől Frankfurtba, Münchenbe, Torinóba és Brüsszelbe lehet majd repülni.

A WizzAir 2008 októberében indította első temesvári járatait . A cég temesvári utasforgalma évi 1,9 millió személy,  a légitársaság 93,9 millió dollárt fektetett be temesvári szolgáltatásainak bővítésébe.

Temesvár repülő Kolozsvár járat
Kapcsolódó cikkek