Közélet

A Kellótól 212,1 millió forintot kaptak az iskolai könyvtárak

Tavaly 212,1 millió forint jutott a könyvtári állomány gyarapítására a Kello tankönyvterjesztéssel összefüggésben felmerült kiadásai és а feladata ellátásáпak költségei levonását követően. Az iskolákkal történt megállapodások alapján ezen felül több mint 132 millió forint adminisztrációs díjat számoltak el.

2013-ban pontosan mekkora összeg maradt fenn és került az iskoláknak átadásra а Könyvtárellátó а tankönyvterjesztéssel összefüggésben felmerült kiadásai és а feladata ellátásának költségei levonását követően? – kérdezte a kormányzatot a parlament kulturális bizottságának alelnöke. Az LMP-s Ikotity István arra emlékeztetett, hogy a rendelet szerint a Könyvtárellátó (Kello) а tankönyvterjesztéssel összefüggésben felmerült kiadásai és а feladata ellátásának költségei levonását követően fennmaradó összeget az iskolai tanulólétszámok arányában átadja mind az állami, mind a nem állami fenntartású iskoláknak könyvtári állományuknak а Nemzeti alaptantervben meghatározott célok teljesítését támogató könyvtári dokumentumokkal történő fejlesztésére.

A tankönyvvé, pedagógus-kézikönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló rendeletnek megfelelően könyvtári állománygyarapításra összesen 212,164 millió forintos keretösszeg került megállapításra a Kello 2013-as, a felügyelőbizottság által elfogadott beszámolója szerint – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence leírta, hogy az iskolákkal történt végleges folyószámla egyeztetést követően a Kello biztosítja a feltételeket az iskolák számára, hogy a keretösszegnek megfelelő értékben az iskolai könyvtárak állománygyarapítása megvalósuljon. Az iskolákkal történt megállapodások alapján ezen felül több mint 132 millió forint adminisztrációs díj került elszámolásra. Ez az adminisztrációs díj az iskolák számára jelent anyagi forrást az iskolán belüli tankönyvellátási feladatok megszervezésére, végrehajtására.

ellátásáпak költségei levonását követően. Az iskolákkal történt megállapodások alapján ezen felül több mint 132 millió forint adminisztrációs díjat számoltak el.VG Online-->

Kello
Kapcsolódó cikkek